Om Erik Serup

Sort bælte i kompetenceudvikling indenfor produktion og industri

Jeg brænder for uddannelse og læring, og har det sorte bælte i kompetenceudvikling - særligt indenfor produktion og industri.

Jeg hjælper produktions- og industrivirksomheder med, at kompetenceudvikle deres medarbejdere, få mere effektive arbejdsvaner samt styrke kommunikation og samarbejdet i teams.

Jeg arbejder professionelt med strategisk kompetenceudvikling, det betyder at kompetenceudviklingen og kompetenceafdækningen skal støtte op om den strategi der er, samt at den skal give mening for både arbejdspladsen og den enkelte.

Jeg har hjulpet mange virksomheder i gang med efteruddannelse, hvoraf flere efterfølgende har været indstillet til eller modtaget efteruddannelsespriser.


Hvorfor vælge eller ikke vælge et samarbejde med mig?

Du skal vælge mig, hvis du vil have en uvildig og skole-uafhængig konsulent til at hjælpe med udviklingen af dine ledere og medarbejdere.
Jeg er vokset op i industrien hos blandt andet Vestas og LEGO. (Læs mere længere nede på siden).

Du skal IKKE vælge mig, hvis du vil have en "McKensey"-agtigt konsulent. Jeg går ind for at udvikling sker via leg, læring og selvindsigt.
Og ja - jeg er "lidt" anderledes end andre HR-folk, jeg laver musik for børn i min fritid med udgangspunkt i bevægelse, leg og læring - hvis du har små børn kender du mig måske som YouTuberen "Sherif Haps". Musikken udgives af de gode folk hos Sony Music Denmark. 


Erik Serup HR DiSC Profiler

Hør hvad Oluf C. Lund, stifter og indehaver af StartUp Advice ApS, fortæller om samarbejdet.

Slagelse Sygehus

"Samarbejdet med Erik Serup betyder at vi nu har en målrettet tilgang til kompetenceudvikling, som var en del af afdelingens strategiske indsatser.

Erik faciliterede workshops for afdelingens ledelse og medarbejderrepræsentanter, der betød at vi fik skabt fælles fodslag, udarbejdet et kursuskatalog og oprettet et uddannelsesudvalg i afdelingen.

Alle medarbejdere deltog i kompetencedialoger med Erik inden vores MUS-samtaler, og fik forslag til uddannelsesplaner med.

Erik gav os indblik i adskillige uddannelsessammensætninger og som betyder at det koster os langt mindre end vi havde forestillet os, da vi først fik øjnene op for alle de forskellige tilskudsmuligheder, der findes – tilskud vi slet ikke kendte til eller ville have kendt til, hvis det ikke var for Eriks vejledning.

Processen med Erik har betydet, at vi nu har en konkret strategi og konkrete tilbud - og efterspørgsel - om efteruddannelse, som en gang årligt revideres.

Det gør os til en mere attraktiv arbejdsplads, og personalet ved at vi prioriterer at have veluddannet personale, både som fastholdelse, men også for at vise at vi er seriøse og værner om personalet og ser dem som videns personer inden for deres fagområde."

Kim Ulrik Hansen
Teknisk chef, Slagelse Sygehus

Netværkslokomotivet

Erik er manden der kan lære fra sig, og folk husker de ting han kommer med!

Per Andersen
Teamleder, Netværkslokomotivet

International virksomhed

"Personligt og som lederteam fik jeg / vi virkeligt meget ud af forløbet med Erik. Han er tydeligvis godt inde i sit stof, og hvordan han kan få os andre gjort klogere på os selv og folk omkring os baseret på DiSC-teorien. Jeg kan klart anbefale at afsætte tid til at tage samme rejse som os."

Vicepresident 
i international virksomhed

Udpluk af virksomheder der har vist mig deres tillid

Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste"
Region Sjælland, Slagelse Sygehus"
Sprogcenter Midt"
Siemens Gamesa"
Medical Scandinavia"
Learnmark"
MultiUnit"
CombiTherm"
EIVA"
Erhvervsrådet Herning og Ikast-Brande"

Baggrund

Jeg har arbejdet med leder- og medarbejderudvikling siden 2003. Min praktiske erfaring er bygget op gennem mange år indenfor HR- og lederjobs hos blandt andet Vestas og LEGO samt som konsulent i virksomhedsnetværket Netværkslokomotivet med fokus på at sætte uddannelse og læring på dagsordenen på arbejdspladsen, samt som uddannelseskonsulent for Industriens Uddannelser.

Jeg er vant at klæde ledere og tillidsvalgte på med mulighederne indenfor uddannelsesjunglen herunder økonomi og tilskudsmuligheder samt hjælpe med at motivere medarbejderne til kurser og efteruddannelse.

Det hele startede med en faglært uddannelse som elektronikmekaniker i en produktionsvirksomhed og som udekørende tekniker. Et jobskifte til Vestas, som var i stor vækst, betød hurtigt et skifte til job indenfor ledelse og senere HR.

Jeg har blandt andet erfaring som leder af et reparationscenter, lagerchef, produktionsleder, medlem af en fabriksledelse, HR Partner og HR Manager.

Teoretisk baggrund

Den teoretiske baggrund er bl.a.

 • Bestyrelsesuddannelse I (Aros Board)
 • Proceskonsulent I og II (Go Proces)
 • Kommunikation og organisation (Diplom-niveau)
 • Forandringsledelse (Diplom-niveau)
 • Projektledelse (AU-niveau)
 • Certificeret træner i Personlig Effektivitet (DiSCnordic)
 • Certificeret i DiSC Person Profil analyser (DiSCnordic)
 • Grundlæggende HR-uddannelse
 • Grundlæggende bestyrelsesansvar (AU-niveau)
 • Ledelse i praksis (AU-niveau)
 • Coaching som ledelsesværktøj
 • Dansk ledertræning (Vestas Business Academy)
 • Train the Trainer (Vestas)
 • Diverse temadage om ledelse
 • Diverse efteruddannelse

Jeg samarbejder med DiSCnordic, som bl.a. står for certificering og træning af HR Professionnelle.

DiSC Certificeret Trainer Konsulent

Erfaring fra erhvervslivet

Du kan se mit CV her:

Erik Serup (2021 -  ) Ekstern HR Partner / Kompetencementor
• Industriens Uddannelser (2022-2024) Projektansættelse på deltid som uddannelseskonsulent
Netværkslokomotivet (2015-2021) Konsulent
• AOF MIDT (2012-2014) Virksomheds-/uddannelseskonsulent
• LEGO (2011-2012) HR Manager / Senior HR Konsulent
• Vestas Wind Systems A/S (2000-2010)
- HR Partner, træning og uddannelse (2008-2010)
- Produktionsleder, lagerchef, leder af reparationscenter (2003-2008)
- Elektronikmekaniker (2000-2003)
• DuMed A/S (1998-2000) Udekørende servicetekniker, røntgenudstyr
• Freelance (1993-1998) Selvstændig
• A/S S. Frederiksen (1987-1993) Elektronikmekaniker, fysik og laboratorieudstyr


Bestyrelses CV

• Talentspejderne (2023) Medl. af Advisory Board
• Grindsted Rotary Klub  (2016 - ) Kasserer, Præsident Elect, Præsident, Sekretær
• Hestkær Friskole  (2009-2010) Kasserer og Bestyrelsesmedlem
• Assing Mølleby Vandværk  (1999-2005) Kasserer og Bestyrelsesmedlem
• Dansk Musiker Forbund - Herning  (1996-2000) Bestyrelsesmedlem

Lokale Uddannelsesudvalg

Plast - AMU SYD (2010 - 2012), udpeget af Dansk Industri
Strøm, Styring og Proces - Aarhus Tech (2005 - 2008) Næstformand, udpeget af Dansk Industri

Bestyrelsesuddannelse

Grundlæggende bestyrelsesansvar (2022)
Aros Board / Erhvervsakademi Aarhus 

Mit DNA

Jeg arbejder ud fra grundholdningen om at leg, læring og selvindsigt hænger tæt sammen, og er en forudsætning for udvikling.

KISS-modellen (Keep It simple S.....) er en af mine foretrukne metoder, så glem alt om tunge teoretiske og akademiske oplæg i mine workshops og udviklingsforløb. Jeg lærer dig det jeg ved der virker !

Jeg arbejder procesorienteret med at give dig nogle få og simple værktøjer, der hurtigt kan gøre en forskel.

Jeg er analytisk og har altid i tankerne, om mine opgaver kan løses på en måde, der giver et bedre resultat.

Jeg griber gerne nye udfordringer og er klar til at tilegne mig ny viden med en indstilling om, at ”det jeg ikke ved – det kan jeg lære”.

En anden af mine grundholdninger og værdier er "Man kan ikke være god til det hele!", derfor teamer jeg op med dygtige samarbejdspartnere når der er behov for dette.

Jeg er oprindeligt en sønderjyde der er flyttet til det vestjyske..... nogen vil måske påstå at både vestjyder og sønderjyder er nærige ( og jeg derfor er som en skotte gange to) ....måske har de ret .... for mig er det at have masser af humor og selvironi (det bedste fra begge verdener). Og ja humor, leg og læring hænger tæt sammen i min verden.

Sikkerhed, kvalitet og levering er printet ind i mit DNA - og altid i den rækkefølge.
Så ingen løse ledninger eller andet man kan falde i på min vagt !

Jeg glæder mig til at høre fra dig
Erik Serup